Sağlık Makaleleri

Her isteyen botoks yaptırabilir mi?

04:27

Özellikle kadınlar tarafından kırışıklıkları yok etmek ve ilerlemesini önlemek için kullanılan botoks, yaşlanma etkilerini kaldırmak için en sık kullanılan basit estetik müdahale sayılıyor. Peki her isteyen botoks yaptırabilir mi? Kimler botoks yaptırabilir?

Her isteyen botoks yaptırabilir mi?













Vücudunuzdaki kasları gevşetmek amacıyla kullanılan botox artık sadece güzelleşme amacıyla değil tıbbın değişik alanlarındada kullanılmakta. Botoks yaptırmanın insan sağlığına belirli bir zararı olmadığı belirtilse de botoks için en uygun yaş 18-65 aralığı. 65 yaşından sonra yüzdeki çizgiler derinleşmeye başlıyor ve botoks etki edemiyor.

Kalıcı ya da geçici yüz felci geçirmiş kişiler de güvenle botoks yaptırabilirler. Bu tip hastalarda yüzde meydana gelen asimetrik görünüm botoks uygulanarak giderilebilmektedir.

Dermatoloji uzmanı Dr. Filiz Özgür Çavuş, hamile olan veya bebek emziren kadınların enjeksiyonları yaptırmak için beklemeleri gerektiğini öneriyor. Aynı zamanda "Nöromüsküler rahatsızlıkları veya kanama problemi olanlar, tedavi yapılması istenilen bölgede deri hastalıkları olanlar botoks enjeksiyonları için uygun adaylar değildir." diyor.

Bunları da sevebilirsiniz

0 yorum

 
 
 
 

Merhancag

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

 
Created By Sora Templates